17.7.19

DONE DEAL: Desiree van Lunteren kiest voor AFC Ajax!

SLM-Speelster Desiree van Lunteren heeft overeenstemming bereikt met AFC Ajax om daar vanaf komend seizoen uit te komen voor de Amsterdammers. De 26-jarige rechtsback/middenvelder komt over van het Duitse SC Freiburg.

Na een goed WK met Oranje, met een zilveren medaille als resultaat, genoot Desiree van concrete interesse uit binnen- en buitenland. De keuze viel uiteindelijk op een terugkeer naar de topclub. "In Nederland is er maar 1 club voor mij en dat is Ajax'', vertelt Van Lunteren. ''Het was een heel makkelijke keuze. Het voelt fijn om weer dichtbij familie te zijn. En wat is er mooier dan voor Ajax te spelen?''

Desiree heeft al een rijk verleden bij de club uit Amsterdam. In 2012 maakte ze de overstap van Telstar naar Ajax en speelde vervolgens zes seizoenen in de hoofdmacht van de club. De International kwam in zes jaar tot 166 wedstrijden in het shirt van Ajax. Met de Amsterdammers won zij drie keer de KNVB Beker en tweemaal de landstitel. Van Lunteren werd in het seizoen 2014/15 Speelster van het Jaar van Het Amsterdamsche Voetbal en gaat bovendien de boeken in als de eerste doelpuntenmaakster voor de Ajax Vrouwen. Ze transfereerde in 2018 naar SC Freiburg om vervolgens na een seizoen weer terug te keren naar Amsterdam.