Transfers
10.3.21

DONE DEAL: DESIREE VAN LUNTEREN TRANSFEREERT NAAR PSV

Desiree van Lunteren maakt komend seizoen de overstap naar PSV Vrouwen. De 28-jarige middenvelder komt over van Ajax Vrouwen, waar ze de afgelopen acht seizoenen speelde.

Twee jaar
Van Lunteren zette deze week in het Philips Stadion haar handtekening onder het contract dat haar per 1 juli voor twee seizoenen aan PSV Vrouwen verbindt. Van Lunteren is een bekende naam in het Nederlandse vrouwenvoetbal en heeft een schat aan ervaring op (inter)nationale velden. De middenvelder speelde 84 interlands voor Oranje, waaronder het EK 2017 en WK 2019 als de vaste rechtsback, tot haar besluit om in 2019 afstand te nemen van Oranje. Van Lunteren speelde sinds 2009 op het hoogste niveau en kwam achtereenvolgens uit voor AZ, Telstar en Ajax met tussendoor één seizoen in de Duitse Bundesliga voor SC Freiburg. De 28-jarige won met AZ en Ajax in totaal drie landstitels en vier KNVB-bekers.

Van Lunteren: ‘logische keuze’
De overstap van Van Lunteren van de ene grote nationale club naar de andere komt voor de buitenwereld misschien als een verrassing, maar zelf denkt ze daar anders over. “Ik kan me voorstellen dat het zo wordt gezien, maar voor mij is de keuze logisch”, zegt Van Lunteren. “Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. Het eerste gesprek dat ik met PSV, de trainer en manager had, was erg positief. Daarna was de keuze vrij makkelijk. PSV is een mooie en grote club die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren.”

Ouderschap
Van Lunteren beviel in december van een zoontje en werkt op dit moment werkt op het trainingsveld aan een rentree bij Ajax Vrouwen. “Voor mij stond dit besluit direct vast”, aldus Van Lunteren. “Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat terug wilde komen. Ik ben niet klaar met voetballen op het hoogste niveau en vind de afwisseling tussen moeder zijn en voetballen erg leuk. Misschien heb ik hierdoor juist wel een stap in het inlevingsvermogen gemaakt. Dat kan ik weer tijdens trainingen en in het veld gaan gebruiken.”