Transfers
18.3.21

DONE DEAL: JILL DIEKMAN TEKENT EERSTE CONTRACT!

SLM-speelster Jill Diekman heeft haar eerste profcontract getekend bij PEC Zwolle Vrouwen. De pas 17-jarige middenveldster debuteerde in november van het vorige jaar, maar heeft zich inmiddels in de basis geknokt. Onlangs kreeg het talent nog veel lof voor haar optredens tegen PSV en Ajax. De speelster heeft nu haar handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis.

Diekman, die begon met voetballen bij SV Raalte, maakte in de zomer van 2018 van Rohda Raalte de overstap naar PEC Zwolle, waar ze zich samen met onder meer Danique Noordman en Tess van Bentem aansloot bij Jong PEC Zwolle Vrouwen, gecombineerd met school aan het Centre for Sports & Education (CSE). De ontwikkeling van Diekman kan met recht stormachtig genoemd worden. In november vorig jaar mocht het 17-jarige talent haar eerste minuten maken in de hoofdmacht van trainer/coach Joran Pot op bezoek bij ADO Den Haag, sindsdien klopte Diekman nadrukkelijk op de deur, wat haar onder meer basisplaatsen opleverde in de onlangs gespeelde competitiewedstrijden tegen PSV en Ajax.

Jill Diekman: ,,Ik ben echt heel blij met mijn eerste contract. Bij PEC Zwolle Vrouwen heb ik dit seizoen mijn debuut mogen maken en heb ik het ontzettend naar mijn zin. Het is een leuke spelersgroep met kundige trainers waar ik elke dag veel van leer. De komende jaren wil ik beter worden en vooral minuten maken om een completere speelster te worden."

Sebastiaan Borgardijn:  ,,Ik ben blij dat het met Jill is gelukt om weer een jonge, talentvolle speelster uit de jeugdopleiding door te laten stromen. Haar talent werd al vroeg opgemerkt en mede doordat Jill er alles voor over heeft om het beste uit zichzelf te halen staat ze nu op een mooi punt in haar prille carrière. Net als Danique heeft ook Jill nog veel vlieguren nodig die ze hier bij PEC Zwolle Vrouwen kan maken. Met de wat meer ervaren speelsters om haar heen verwacht ik dat Jill dit maar ook het komende seizoen op alle facetten sterker gaat worden.”