Transfers
19.3.21

DONE DEAL: MOON PONDES EN MOISA VAN KOOT VERLENGEN CONTRACT

SLM-Speelsters Moon en Moisa verlengen hun contract bij PEC Zwolle. Waar eerder SLM-Speelster Jill Diekman haar handtekening zetten onder een (nieuw) contract, tekenden vrijdag ook Moon Pondes en Moïsa van Koot een nieuwe overeenkomst.

Pondes (20) is momenteel de eerste keus onder de lat bij PEC Zwolle Vrouwen. De keepster speelde dit seizoen al elf wedstrijden in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie waarin ze drie keer haar doel schoon wist te houden, waaronder vorig weekend. Toen stond de doelvrouw een ijzersterke partij te keepen en wist ze titelfavoriet Ajax Vrouwen meermaals van scoren af te houden. Eerder dit seizoen werd Pondes zelfs opgeroepen voor het grote Oranje onder leiding van Sarina Wiegman. Op haar debuut wacht de speelster nog.

Van Koot (19) kwam in 2018 over van amateurclub Longa ’30 uit haar geboorteplaats Lichtenvoorde. Als 17-jarige debuteerde ze in een uitduel tegen PSV Vrouwen. Al snel na haar debuut veroverde Van Koot een basisplaats.  De rechtsback speelde al meer dan 50 wedstrijden voor de Blauwvingers. In januari 2019 maakte Van Koot haar opwachting voor Oranje O19 waar ze nu al 17 caps achter haar naam heeft staan en onlangs werd de speelster nog uitgenodigd voor Oranje O23.

Moon Pondes: ,,Ik ben tevreden met mijn ontwikkeling bij PEC Zwolle Vrouwen en ben vastberaden daar een goed gevolg aan te geven. Het is prettig om belangrijk te kunnen zijn voor het team.” Ook Moïsa van Koot kan zich vinden in de woorden van Pondes. ,,Wij zijn nog lang niet uitgeleerd, als ik ook even voor Moon mag praten. Tevens is het prettig dat we nu al weten waar we komend seizoen aan toe zijn. Uiteraard wil ik eerst dit seizoen goed afmaken, maar ook in het volgende jaar krijg ik alweer zin.”

Sebastiaan Borgardijn is blij dat het gelukt is om in een vroeg stadium al vijf vaste krachten van een (nieuw) contract te voorzien. Speelsters die allen vanuit de jeugdopleiding van de club zijn doorgestoten tot de hoofdselectie van trainer/coach Joran Pot. ,,We zitten nog middenin het huidige seizoen, maar uiteraard zijn we achter de schermen al druk bezig om de selectie voor het nieuwe seizoen rond te krijgen. Met Danique Noordman, Kely Pruim en Jill Diekman hebben we nu dus ook overeenstemming bereikt met Moïsa en Moon. Ook dit zijn nog twee ontzettend jonge spelers die toch al de nodige bagage hebben. Moïsa staat al meer dan 50 duels in onze achterhoede geposteerd, terwijl Moon al sinds 2016 bij de selectie zit en in 2019 doorbrak.”