Transfers
27.8.19

DONE DEAL: Oriol Busquets van FC Barcelona naar FC Twente!

Oriol Busquets maakt de overstap van FC Barcelona naar FC Twente. De middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van de Spaanse topclub. Busquets arriveert morgen in de loop van de dag in Nederland en kan daar eventueel komend weekend al in actie komen voor zijn nieuwe club FC Twente.

Er waren meer gegadigden voor de Spanjaard. Diverse Italiaanse, Spaanse en Nederlandse clubs wilde de diensten van de controlerende middenvelder overnemen. “We zijn heel blij dat Oriol voor FC Twente gekozen heeft. Ironisch genoeg was hij de eerste speler waarvoor wij in april belden, en uiteindelijk is hij mogelijk de laatste die we deze zomer aantrekken. We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, want de belangstelling was groot,” aldus Ted van Leeuwen. De tussenkomst van SportLife Management gaf een draai aan wat aanvankelijk onmogelijk leek, en Busquets werd binnen twee weken vastgelegd.

Busquets is jeugdinternational van Spanje en geldt als een van de grootste talenten van La Masía, de jeugdacademie van Barcelona. Als 8-jarige jeugdspeler kwam Oriol Busquets binnen bij La Masia, de beroemde voetbalopleiding van FC Barcelona. Busquets doorliep alle jeugdteams van de grootmacht en speelde voor diverse Spaanse vertegenwoordigende elftallen. In april 2017 debuteerde Busquets voor FC Barcelona B en dat jaar speelde hij ook zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht, tijdens de bekerwedstrijd tegen Real Murcia.