20.7.18

Martijn Barto neemt mogelijk afscheid van het profvoetbal en gaat aan de slag bij ONS Sneek

SLM Spits Martijn Barto neemt mogelijk afscheid van het profvoetbal en speelt komend seizoen zijn wedstrijden in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal bij ONS Sneek. De voormalige aanvaller van SC Cambuur kreeg enkele aanbiedingen uit Nederland en het buitenland, maar kiest er bewust voor om zijn loopbaan te vervolgen in de nabijheid van zijn woonplaats Leeuwarden.

De aanvaller ondertekende een contract voor één seizoen bij de club uit Sneek. In de overeenkomst werd wel een optie opgenomen dat Barto, indien er alsnog een aanbieding zou komen van een profclub uit de Eredivisie, deze verbroken zou kunnen worden. Een avontuur in het buitenland wees hij af. Martijn heeft lang nagedacht over zijn beslissen: “Na lang wikken en wegen heb ik ondanks verschillende aanbiedingen uit binnen- en buitenland ervoor gekozen om volgend seizoen bij ONS Sneek te voetballen. Ik heb bewust gekozen voor de stabiliteit voor mijn kinderen. Dat geeft mij rust.”

Zabih Etemadi heeft veel respect voor de keuze van Martijn. “Ik heb veel respect voor Martijn dat hij zo’n dappere beslissing heeft genomen. Het was voor hem niet makkelijk om nee te zeggen tegen aanbiedingen uit Malta en Spanje. Ook niet tegen de 3 aanbiedingen van de Nederlandse eerste divisie clubs. En dat allemaal omdat zijn gezin voor hem het allerbelangrijkste is. Alleen, het doet mij als zijn begeleider en vriend toch ergens pijn. Niet alleen omdat hij sportief nog makkelijk een paar jaar mee kan, maar vooral ook omdat ik hem een mooiere afscheid had gegund dan dit. Maar wie weet, meldt zich nog een Eredivisie club voor 1 september.”

De 33-jarige aanvaller stond zeven seizoenen onder contract bij SC Cambuur waar hij 253 wedstrijden speelde en goed was voor 67 doelpunten. Daarnaast was de spits een belangrijke schakel in het bekersucces en het kampioenschap van de Leeuwarders en was hij onder meer trefzeker tegen Ajax en Feyenoord in de Eredivisie. Martijn mag dan ook terugkijken op een fraaie loopbaan. “Mijn periode als profvoetballer was fantastisch! Ik heb altijd alles gegeven, ik heb gestreden en ik heb genoten. Ik heb nooit hardop uitgesproken dat ik trots ben op hetgeen ik sportief heb bereikt. Maar nu deze periode voorbij is, kan ik inderdaad zeggen dat ik apetrots ben op alles wat ik heb bereikt. Ik wil iedereen die mij gesteund hebben bedanken, in het bijzonder mijn familie en mijn gezin.”

Bekijk hier de terugblik op een prachtige carrière van Martijn Barto