Nieuws
21.11.19

PERSBERICHT: Desiree van Lunteren zet punt achter interlandloopbaan

International Desiree van Lunteren zet na bijna acht jaar per direct een punt achter haar interlandcarrière. De 84-voudig international debuteerde op 15 februari 2012 in het met 2-1 verloren oefenduel met Frankrijk in het ‘grote’ Oranje. Met de OranjeLeeuwinnen pakte ze in 2017 in eigen land de Europese titel en werd ze afgelopen zomer vicewereldkampioen. De 26-jarige Van Lunteren, die dit jaar in alle twintig interlands van de Oranjevrouwen speelminuten maakte, doorliep bovendien alle vertegenwoordigende jeugdteams.

Het was geen makkelijke beslissing voor Van Lunteren: “Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver. Ik had bij mijn debuut in 2012 niet durven dromen dat tienduizenden Oranjefans ons achterna zouden reizen om ons op een WK te zien spelen. Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor honderd procent voor ga. Ik wil mijn teamgenoten, de staf en de fans bedanken voor de mooie tijd en de geweldige herinneringen en natuurlijk alle succes van de wereld toewensen op weg naar Tokio en het EK 2021. Jullie gaan me zeker op de tribune terugzien.”

Bondscoach Sarina Wiegman was verrast door de beslissing van Van Lunteren: “Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo’n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen.”

Van Lunteren blijft wel voor Ajax actief in de Eredivisie. Ze keerde deze zomer terug bij de Amsterdamse club na een seizoen voor SC Freiburg in de Duitse Bundesliga te hebben gespeeld. Haar contract bij Ajax loopt nog tot en met het seizoen 2020/’21.