Nieuws
15.1.22

Danny Schenkel na dit seizoen weg bij Ajax Vrouwen

Danny Schenkel zal Ajax Vrouwen na dit seizoen gaan verlaten. De hoofdtrainer heeft in goed overleg met Ajax besloten zijn contract, dat medio juni afloopt, niet te verlengen om opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Schenkel (1978) begon in de zomer van 2019 als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. In zijn eerste seizoen werd de Eredivisie Vrouwen voortijdig afgebroken als gevolg van de coronacrisis, maar in het seizoen 2020/2021 wist Schenkel met zijn team beslag te leggen op de Eredivisiecup. Momenteel staan de Ajax Vrouwen op de eerste plek in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en is het team ook nog in de race voor de Eredivisiecup en de KNVB Beker.

Danny Schenkel: “Samen met Ajax ben ik 2,5 jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen om vrouwenvoetbal bij Ajax verder te professionaliseren en op basis van het Ajax-DNA herkenbaar voetbal te spelen. We zijn daar goed in geslaagd. Naast de ontwikkeling als team hebben de speelsters zich ook individueel sterk ontwikkeld. Voor nu richten we ons op de tweede seizoenshelft. We doen namelijk nog op drie fronten volop mee voor prijzen. We zullen mijn periode bij Ajax heel mooi afsluiten!"

Daphne Koster: "In de afgelopen 2,5 jaar hebben we zeer prettig samengewerkt met Danny. Hij heeft echt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de speelwijze en de technische staf. We hebben als team op alle gebieden stappen gemaakt, daar heeft Danny een groot aandeel in gehad."