Transfers
28.3.24

Desiree van Lunteren verlengt bij AZ Alkmaar

ALKMAAR- AZ heeft het contract van AZ Vrouwen-aanvoerster Desiree van Lunteren met nog één jaar verlengd. De 31-jarige vedette zette donderdagmiddag haar handtekening onder een nieuwe overeenkomst tot medio 2025.

Van Lunteren kwam in 2009 via het HvA-project van de KNVB en FC Twente bij AZ terecht. De middenveldster beleefde twee succesvolle seizoenen bij de club uit Alkmaar waarmee ze kampioen van Nederland werd en ook de KNVB beker won. Na periodes bij onder andere Ajax, Freiburg en PSV keerde Van Lunteren begin dit seizoen terug bij AZ.

Gevulde Prijzenkast
De Almeerse heeft al 285 officiële duels op haar naam staan en voegde onderweg de nodige prijzen toe aan haar palmares. Zo werd Van Lunteren met Ajax nog tweemaal landskampioen en mocht zij met de Amsterdammers ook drie keer de KNVB Beker omhoog houden. In 2017 werd Van Lunteren tevens benoemd tot 'Sportvrouw van het jaar van Amsterdam'.

Interlandcarrière
Op 15 februari 2012 maakte Van Lunteren haar debuut voor het Nederlands Elftal in een vriendschappelijk duel met Frankrijk. Wat volgde was een indrukwekkende interlandcarrière. Zo speelde Van Lunteren in totaal 84 interlands voor Oranje met als hoogtepunten het behalen van het Europees Kampioenschap in 2017 en een tweede plek op het Wereldkampioenschap in 2019.

Van Lunteren: 'Naar mijn zin bij AZ''
'Ik ben harstikke blij om nog een jaar bij te tekenen'', begint Van Lunteren. ''De afgelopen periode heb ik het erg naar mijn zin gehad bij AZ. We hebben een leuke groep en ik merk dat we als team veel progressie hebben gemaakt ten opzichte van de start van het seizoen. Voor mij is het erg leuk dat ik onderdeel uitmaak van dit proces en daar ook volgend seizoen nog deel van kan uitmaken.''

Als team blijven ontwikkelen
De aanvoerster kijkt ook alvast vooruit naar het nieuwe seizoen. ''Ik wil graag dat we ons als team blijven ontwikkelen. Vorig weekend speelden we gelijk tegen FC Twente, maar de eerstvolgende keer hoop je die wedstrijd te winnen. Het zou mooi zijn als we volgend jaar als ploeg stabieler zijn, meer gaan meedoen om de plekken bovenin en wellicht kunnen stunten in de KNVB Beker'', aldus Van Lunteren.

Van der Gragt: 'Belangrijk voor AZ Vrouwen'
Technisch Manager van AZ Vrouwen, Stefanie van der Gragt, reageert verheugd op de contractverlening van Van Lunteren. ''Heel fijn dat Desiree nog een jaar voor AZ wilt voetballen. Het afgelopen seizoen heeft ze bewezen erg belangrijk te zijn voor de AZ Vrouwen, zowel op het veld als buiten het veld. Ze neemt veel ervaring met zich mee en past goed in het team. Wij zijn hier als club zeer tevreden over.''