Transfers
28.5.21

DONE DEAL: MANIQUE DE VETTE STAPT OVER NAAR FEYENOORD

SLM-speelster Manique de Vette maakt komend seizoen de overstap naar Feyenoord Vrouwen. De 19-jarige middenveldster en jeugdinternational van Oranje Onder-19 komt over van Ajax Vrouwen en gaat komend seizoen aan de slag bij de Rotterdamse club.

De talentvolle middenveldster zette vanmiddag haar handtekening onder het contract dat haar per 1 juli verbindt aan Feyenoord. Na drie succesvolle seizoenen komt er een einde aan een mooie periode bij de Amsterdammers. Dit seizoen maakte ze haar officiële debuut in het betaald voetbal en won ze met Ajax de Eredivisie Cup. Daarnaast kroonde ze zich met haar team in haar eerste jaar tot kampioen van de beloften competitie.

Voor De Vette waren de plannen van Feyenoord doorslaggevend. ‘De gesprekken met Feyenoord voelden heel goed. Ik heb met trainer Danny Mulder gesproken, en ook met Manon Melis. Het plan wat ze hebben voor dit team past bij mij. En het is natuurlijk een mooie kans, die kan je bijna niet laten gaan. Met een grote club als Feyenoord de Eredivisie Vrouwen in: dat is een prachtig visitekaartje. Spannend en heel leuk tegelijk.’