7.9.18

Martijn Barto laat zich verrassen bij afscheid van SC Cambuur

Voetballer Martijn Barto neemt vrijdag afscheid van SC Cambuur. Barto speelde in zeven seizoen meer dan tweehonderd wedstrijden in het geel-blauwe shirt en maakte 64 doelpunten voor de Leeuwarders. Een clubheld, want er zijn in het voetbal weinig spelers die zo lang bij een club spelen.

Het afscheid van Barto is vrijdagavond voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Cambuur tegen RKC uit Waalwijk. Bij die club debuteerde hij in het betaalde voetbal tijdens het seizoen 2005/2006. Daarna speelde hij bij Helmond Sport, maar in 2007 ging hij terug naar het amateurvoetbal. In 2011 haalde Cambuur de speler terug naar het betaalde voetbal.

Barto weet nog niet wat hem te wachten staat vrijdagavond. "Ik laat me voornamelijk verrassen. Het lijkt alsof er heel veel mensen mee bezig zijn. Dat vind ik heel leuk en bijzonder. Ik had het niet zo verwacht, maar er zijn een hoop leuke acties op touw gezet. Dat kan ik zeker waarderen." De spelersbus van Cambuur wordt bijvoorbeeld speciaal voor Barto's afscheid ingezet. Zijn dorpsgenoten uit Goutum worden opgehaald en naar het stadion gebracht.