Nieuws
20.2.23

Tiny Hoekstra opgenomen in selectie Oranjeleeuwinnen!

SLM-speelster Tiny Hoekstra is opgroepen voor de Oranjeleeuwinnen. Bondscoach Andries Jonker heeft 26 speelsters geselecteerd voor het tweeluik dat op vrijdag 17 en dinsdag 21 februari om 18.00 uur gespeeld wordt tegen Oostenrijk op Malta. Onze speelster Tiny Hoekstra is voor het eerst opgenomen in de selectie.

Tiny Hoekstra dit seizoen in actie voor haar club Ajax.
Bondscoach Andries Jonker: "De voorbereiding op het WK van aankomende zomer gaat nu echt beginnen. Oostenrijk is een serieuze tegenstander die langzaam maar zeker de aansluiting met de Europese top vindt en twee keer winnen van Oostenrijk is dan ook een mooi doel. Tiny Hoekstra debuteert in de selectie. Zij was de afgelopen periode belangrijk voor Ajax, is betrokken geweest bij veel doelpunten en dan verdien je een uitnodiging."

Oostenrijk staat 19e op de FIFA-wereldranglijst en behaalde het afgelopen EK de kwartfinale waarin met 0-2 werd verloren van finalist Duitsland. Oranje speelt voor de vijfde keer tegen Oostenrijk. De vier voorgaande duels werden gewonnen, waarvan de laatste in oktober 2017.