Transfers
23.12.22

ZERA HULSWIT TEKENT HAAR EERSTE CONTRACT BIJ PSV!

SLM-Speelster Zera Hulswit heeft haar handtekening onder haar eerste contract bij PSV Vrouwen gezet. De jeugdinternational tekent tot medio 2025. De speelster van Jong PSV Vrouwen maakt per direct de overstap naar de A-selectie.

De 19-jarige uit Stampersgat trainde dit seizoen al op vaste basis met de ploeg van coach Rick de Rooij. Voor Hulswit is het contract de kers op de taart voor haar eerste seizoenshelft, waarin ze een sterke ontwikkeling doormaakte. De rappe buitenspeelster voetbalde afgelopen zomer op het WK U20 in Costa Rica, waar ze Oranje O20 naar de kwartfinale schoot. In november maakte ze twee goals tegen Feyenoord voor ruim tienduizend supporters in het Philips Stadion en ontving ze haar eerste uitnodiging voor Oranje Onder-23. De laatste wedstrijden vormde Hulswit al een vaste waarde bij PSV Vrouwen en ze bemachtigt nu definitief een plek in de selectie.

Hulswit heeft haar traject via de eigen jeugdopleiding doorlopen en speelde sinds 2019 bij Jong PSV Vrouwen. De speelster is zichtbaar trots, ‘’Als je in de jeugdopleiding start bij een grote club als PSV, dan is het grote doel om het eerste elftal te halen. Het is een speciaal moment dat dit nu is gelukt, daar ben ik erg blij mee.’’ Zera droomt al verder over haar volgende doel, ‘’Dit was de eerste stap. Nu wil ik belangrijk worden voor PSV Vrouwen: een basisplaats veroveren en veel goals gaan maken.”